logo
  
Keresés
> Részletes keresés
> Keresés törlése
Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


 Foglalás és ajánlatkérés 

A Falubíró Vendégháza
Cím: 3343 Bekölce, Kossuth L. út 3.Email: falubiro@tvn.hu
Telefon: 06-30/7636-8865, 06-70/635-5833Telefon 2: 06-30/7636-8865, 06-70/635-5833
Fax: 06-36/423-384Fax 2: 06-36/423-384
Internet: www.falubiro.huGps: 48.0783553 , 20.2742856

A képek megtekintéséhez kattintson ide!
Bemutatkozás

A környezeti nevelés szükségessége egyre nagyobb fejtörést okoz a pedagógusoknak, hogy miként lehetne olyan erdei iskola programokat szervezni, amely a legtöbb tudást és élményt biztosítja gyermekeink számára. Persze az sem mindegy, hogy a szerzett élmények mennyire tartósak. Hamar elfelejtõdnek, vagy még felnõtt korunkban is emlékszünk rájuk. Egy jól szervezett erdei iskola tábor új ismereteket, és új élményeket adhat mindenkinek, hogy aztán legyen mirõl mesélni az otthon maradottaknak.

Bekölcén a palóc népi építkezés vonásait az 1970-es években még álló épületek jól reprezentálták, sõt a Béke út 58 sz. 78 sz. 110 sz. lakóházakat Heves megye mûemlékei között tartották számon. Heves megye északi hegyvidékét a palóc néprajzi csoport lakja. Népi mûveltségük még a XX. század elején is régies volt, õseiktõl örökölt hagyományaikat hûen õrizték, sõt a palócföld egyes részeinek gyönyörû népviselete a XX. században teljesedett ki. Az itt élõ lakosság szinte teljesen magyar anyanyelvû, mely a történelem során befogadta és magába olvasztotta a betelepülõket.
Ebben a falusi környezetben vásárolt az ETNOFORM BT. egy 1500 m2-es portát a rajta lévõ - 65 évvel ezelõtti vidéki építészet jegyeit magán hordozó lakóházzal együtt. Célunk az volt, hogy egy olyan oktató vendégházat és üdülõ központot hozzunk létre amely alkalmas lesz a palóc népi kultúra gazdag tárházából a lehetõ legtöbbet be mutatni úgy, hogy közben foglalkozunk e népcsoport és az õt körülvevõ természet ökológiai kapcsolatával.
Õrizni és megismertetni... Napjainkban amikor a túlfejlett társadalmak embere megteremtette saját létezésének korlátait egyre többen gondolunk önnön eredetünkre, a még áttekinthetõ harmonikus viszonyunkra a természettel. Kultúránk jelentõs részét még õseink hozták magukkal a Kárpát- medencébe, s e messzi keletrõl származó erõ képes volt arra, hogy évszázadokon keresztül- a nyugati kultúrák átformáló hatása mellett- megtartsa sajátosságait. Ezek a sajátosságok töltsenek el bennünket és gyermekeinket büszkeséggel, azonban ez a büszkeség ne azért ébredjen bennünk mert jobbak akarunk lenni másoknál hanem azért, mert mi tényleg mások vagyunk.
Fenti gondolatok jegyében határoztuk el, hogy létre hozunk egy olyan iskolát amely visszaadja a közvetlen tapasztalat rangját a megismerésben, bemutatva mindazt amit az elõttünk járt nemzedékek értéknek tartottak /HON ÉS NÉPISMERET/, ötvözve a természet tanulmányozásával /TERMÉSZETISMERET/, hiszen az ilyen környezetben szerzett ismeretek mindig tartósabbak mint a könyv társzobában szerzett tudás.


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink